Zndesign maakte voor Green Art International een promotiefilm van hun nieuwe concept van wateropvang in de stad.

Een stad of dorp is niet alleen stenen en beton, maar een levend systeem en onze natuurlijke leefomgeving. Bruikbaar, zoet water valt gratis op onze daken. Waarom voeren we het af als vijand zonder te gebruiken? Met het innovatieve stedelijk watersysteem van de Hanging Water Tank krijgen we de regie over het water, en genieten stad of dorp, gebouw en gebruiker van vele voordelen.

Deze voordelen en de werking van het systeem zijn door ZNdesign in beeld gebracht in een promotiefilm. De film laat deels de problemen van de huidige stad zien waar water snel wordt afgevoerd, maar hierdoor voor overlast zorgt bij piek situaties in regenval. Door klimaatverandering wordt dit een steeds groter probleem. Door het water langer vast te houden wordt niet alleen de stad ontlast je kunt het water ook nuttig toepassen op en rond het gebouw.

Aan de hand van een draaiboek is een script geschreven voor de film, daarna zijn de bijpassende filmbeelden geselecteerd en gemonteerd tot een eerste deel waarin het probleem wordt uitgelicht. In een tweede deel van de film wordt het concept van de Hanging Water Tank uitgelegd waarbij alle onderdelen in 3D zijn uitgewerkt. We hebben hiervoor een viruele stad nagebouwd waarin het concept wordt toegelicht. Bekijk de film op youtube.

 

 

Naast de film zijn ook diverse visuals voor de brochure en posters gemaakt. Daarnaast heb ik ook de visitekaartjes en visuals voor de website van Hanging Water Tank verzorgt. Bijzonder was dat ik ook de aanvraag van het Octrooi en beeldmerk heb begeleid. Uiteindelijk is de promotiefilm op de Chinese T.V. getoond en is het promotiemateriaal ook op een beurs in China en in Nederland gebruikt. Al met al een prachtige productie.

De productie is in nauwe samenwerking gemaakt met een aantal partners. Voor de animatie en montage van beeld en geluid heeft Patrick van der Linden gezorgd. De vormgeving van de producten was in de goede handen van André Gardenier van AMGdesign.

 

Dit project kwam tot stand uit het netwerk van de Levende Stad in Amersfoort. Spreekt duurzame stedenbouw je aan en wil je werken aan een betere en duurzame stad, kijk dan of het netwerk ook iets is voor jou!